Heavy, maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.
Ingrediënten
- 4 el ketchup
- 2 el bruine suiker
- 2 el azijn
- 2 el olie
- 1 gehakte grote ui
- 2-3 gehakte knoflooktenen
- 2 eieren
- 1/2 el tijm
- zout & peper
- 1 el mosterd
- 1 el Worcestershiresaus of ½ el sojasaus en ½ el azijn
- 8 el melk, karnemelk of yoghurt
- 1 kilo gemengd gehakt
- 13 el verse broodkruimels of paneermeel
- 8 el gehakte peterselie
- 8 plakjes dun gesneden bacon
Voorbereiding
Meng voor de saus de ketchup, bruine suiker en azijn en zet apart.
Verhit de oven tot 175 graden.
Bak de ui en knoflook 5 min. in de olie en zet apart.
Meng de eieren met de tijm, flink zout en peper, mosterd, Worscestershiresaus en melk. Doe het gehakt in een grote kom en meng het eimengsel, broodkruim, peterselie en uimengsel erdoor.
Prak met een vork tot het goed gemengd is en niet meer aan de rand plakt.
Leg het gehakt op het aanrecht en maak er met natte handen een broodvorm van.
Bereidingswijze
Leg aluminiumfolie op een ovenrek, prik er gaatjes in en leg het gehaktbrood erop. Besmeer met de saus en bedek kruiselings met de plakjes bacon. Zet het rek in de oven met eronder een bakblik om het vet op te vangen. Bak de meatloaf in 1 uur gaar. Laat 10 min. afkoelen voordat je het aansnijdt.
Serveertips
Lekker met een salade en gebakken aardappelen of frites.