Steakhouse blooming Onion
Recept voor 4 grote Vidalia Uien
Beslag:
- 1/3 kop maizena
- 1 1/2 kop bloem
- 2 tl knoflook, fijngesneden / poeder
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl pepper
- 680 gram bier
- 4 vidalia uien
Gekruide bloem
- 2 koppen bloem
- 4 tl paprika
- 2 tl knoflook poeder
- 1/2 tl peper
- 1/4 tl cayenne peper
Dip saus
- 1/2 kop mayonnaise
- 2 tl ketchup
- 2 tl mierikswortel
- 1/4 tl paprika
- 1/4 tl zout
- 1/8 tl gedroogde oregano
- 1 vleugje zwarte peper
- 1 vleugje cayenne peper
Bereidingswijze:
1. Voor de gekruide bloem: meng de bloem, paprika, knoflook poeder, peper en cayenne.
2. Voor de dipsaus: mix alle ingrediënten en zet de schaal gedurende 2 uur in de koelkast.
3. Voor het beslag: meng de maizena, bloem en kruiden.
4. Voeg het bier toe onder goed roeren.
5. Snij ca. 1,5 cm van de kop van de uien en pel ze.
6. Breng nu 12-16 verticale sneden aan tot vlak boven de onderkant NIET volledig door!
7. Om de ui open te laten gaan, kunnen de gesneden uien gedurende een paar uur in koud water worden geplaatst - voor gebruik goed uit laten lekken.
8. Dip de ui nu in het beslag
9. Duw de delen voorzichtig uit elkaar en voeg de gekruide bloem toe.
10. Plaats de ui voorzichtig in de frituur en frituur deze op 190-200 graden gedurende ca. 1 a 1,5 minuut.
11. Draai de ui om en plaats ze nogmaals voor ca. 1 tot 1/2 minuut in de frituur tot ze goud bruin is.
12. Uit laten lekken op keukendoek.
13. Plaats de 'bloem' nu in een platte schaal en haal de middelste delen eruit zodat er voldoende plaats is voor een klein schaaltje met dipsaus.
14. Serveer terwijl de ui nog heet is.