Als je nog een ½ krop spitskool over hebt en je weet niet wat je daarmee kunt doen, maak je er een lekkere stamppot van.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 spitskool
- 1 kilo aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl cayennepeper
- snuf zout
- 2 el ketjap
- 1 paprika
- 1,5 el mosterd
- 1 rookworst
- scheutje rijstolie
- 1 rookworst
Bereiding
Snijd de aardappels in stukken, spoel ze goed schoon en kook ze gaar. Giet de aardappelen hierna af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Snipper de ui, snij de paprika in blokjes. Snijd de spitskool over de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
Laat in een wok de olie warm worden en bak de ui met de uitgeperste knoflook hierin kort aan. Roer de spitskool er door en bak het tot de spitskool mooi zacht en gaar is. Breng de spitskool op smaak met cayennepeper, zout en ketjap.
Bak de paprika nu even mee met de spitskool.
Verwarm de rookworst met warm water, zoals op de verpakking is aangegeven.
Stamp de aardappelen fijn en meng dit met de mosterd, voeg een beetje kookvocht toe zodat het mengsel mooi zacht wordt.
Serveer het eventueel voor de liefhebbers met wat overgebleven jus van de vorige dag en een schaaltje mosterd voor bij de worst.