Een heerlijk gerecht uit Zürich, Zwitserland.
Geschnetzeltes uit Zürich wordt traditioneel met kalfsschnitzel bereid. Daar kalfsschnitzel niet altijd te koop is, kan er ook varkensschnitzel gebruikt worden. Het beste is de schnitzel dan door de slager in dunne plakjes te laten snijden zodat het maar kort hoeft te bakken en niet uitdroogt.
Ingrediënten:
- 400 g schnitzel
- 1 ui
- 250 g champignons
- 20 g boter
- peper en zout
- 1/8 l witte wijn
- 125 g slagroom
- 20 g meel
Bereiding:
De schnitzel met een scherp keukenmes in fijne reepjes snijden. De ui pellen en in fijne blokjes snijden. Champignons, al naar gelang de grote, halveren of in vieren snijden.
De boter in een anti aanbak pan doen en op hoge temperatuur laten smelten. Let op dat de boter niet donker wordt.
Het vuur naar de middelste stand draaien en het vlees aanbraden. Ui blokjes toevoegen en licht aanbraden. Champignons in de pan doen en licht smoren. De champignons moeten eveneens licht van kleur blijven, zoals op de foto boven te zien is.
Het vlees kruiden met peper en zout. De droge wijn toevoegen en ca 10 minuten laten garen.
Slagroom in een kleine schaal doen en het meel toevoegen. Met de garde het meel door de slagroom roeren tot een gladde massa zonder klontjes ontstaat.
Het vlees binden met het slagroom/meel mengsel en kort opkoken tot de saus dikker wordt. Decoreer het met een verse tak peterselie. Lekker met rösti en een frisse salade.