Ingrediënten
- 300 gr basmatirijst
- marinade ajam pangang
- 500 gr kipfilets
- 3 eetlepels ketjap asin
- eetlepels ketjap manis
- 3 cm verse gember geraspt
- 2 teentjes knoflook fijngesneden (1 tl poeder)
- 1 el gembersiroop
- 2 tl five spice poeder
- 2 tl rijstazijn
- 1 ui grof gesneden
Ajam pangang saus
- 300 ml water
- ¼ tl sambal manis
- ½ citroen het sap
- 2 el tomatenpuree
- 4 el bruine suiker
- 1½ el gembersiroop
- 3 el ketchup
- 1 el sweet chilisaus
- 1 teentje knoflook fijngesneden (½ tl poeder)
- snufje peper en zout
- 1 el maïzena
- scheutje koud water
Bereiding
Meng in een keukenmachine de knoflook, ui en gember tot een smeuïge substantie.
Meng de kipfilet met ketjap asin, ketjap manis, gembersiroop, five spice poeder, rijstazijn en de fijngemalen knoflook, ui en gember. Roer dit alles goed door elkaar en laat minimaal 4 uur marineren.
Als de kip lang genoeg heeft gemarineerd, bak dan de kip in een wok op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak de kip goudbruin en gaar. Kook ondertussen ook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng 1 el maïzena met een klein scheutje water. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus te mengen in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en warm dit op tot het zachtjes begint te pruttelen. Voeg dan het maïzena papje toe en laat nog even 1 minuut pruttelen.