Een lekkere soep, makkelijk omdat ik nog genoeg prei over was nadat ik een preisalade had gemaakt.
Ingrediënten
- 3 stuks prei
- 2 theelepel kerriepoeder
- 2 kruimige aardappels
- 250 ml kookroom
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 bouillonblokjes (kip of groenten)
- 2 tl mosterd (1 grof én 1 fijn)
- 1,5 l water
- snufje zout/peper
- eventueel peterselie
Bereiding
Begin met het snijden van de aardappels in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen, snij de knoflook fijn en snipper vervolgens het uitje met de knoflook. Giet een beetje olie in een pan en bak het uitje aan met het kerriepoeder.
Voeg na ongeveer 2-3 minuten de preiringen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Giet daarna het water bij de prei en voeg de aardappelblokjes en de bouillonblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat dit circa 10 minuten koken. Als de prei zacht is, kun je de soep gaan pureren. Pureer de soep met een staafmixer net zo lang totdat alle prei goed gepureerd is. Zet de soep vervolgens weer terug op het vuur en breng de soep verder op smaak met de kookroom, de mosterd en snufje peper en zout.
Serveertip
Lekker met een warm stokbrood met kruidenboter.